Den bedste kanotur:

Her finder du forslag til ruter – vi har lavet et par forslag med udgangspunkt i varigheden. Så vil du altid kunne finde en rute til en kanotur på Storå, som passer til den tid, du ønsker at bruge.

Få tips her:

1.5 – 2 timer

Start Holstebro C / Kvickly – Slut sted Golfklubben. Vi kan anbefale en afsluttende frokost i Golfklubben.

Turen kan forlænges med ca. 30 min ved start ved Vandkraftsøen – sådan vil I få en flot og idyllisk tur ind gennem kolonihaverne, som virkelig er en hyggelig kanotur: Her oplever i Holstebro fra sin smukkeste og bedste side. Bemærk: Starter i ved Vandkraftssøen, skal kanoerne køres under hovedvejen på en lille vogn før start. Der er placeret en vogn ved åen til formålet.

Der er mulighed for gratis parkering, ”sidste” toiletbesøg, samt køb af rundstykker og madpakke i Kvickly.

4 timer + pauser

Start Holstebro C / Kvickly – Strække-ben-pause ved Frøjk – Frokost ved Naur pladsen – Slut ved Bur pladsen.

En let måde at komme tilbage til Holstebro på, er at gå den lille tur på 1 km op til toget i Bur, som kører tilbage til Holstebro Banegård. Fra Holstebro Banegård er der en lille gåtur på ca. 1,5 km til startstedet Holstebro C / Kvickly. Turen går ned gennem gågaden

Mulighed for gratis parkering, ”sidste” toilet besøg, samt køb af rundstykker og madpakke i Kvickly inden turen.

Turen kan forlænges med ca. 1 ½ til 2 timer til Vemb. Fra Vemb er det også muligt at tage toget tilbage til Holstebro Banegård.

 

Den længere kanotur:

 

1 dag

Startsted: Yllebjerg – Slutsted: Tvis kloster ca. 3 timer – eller kaffepause før der sejles videre.

Mulighed for at forlænge turen hen over Vandkraftsøen, evt. med en lille afstikker inde til den gamle vandmølle ved Tviskloster.

For enden af vandkraftsøen kan du vælge at stoppe. Hvis I ønsker at fortsætte, køres kanoerne under hovedvejen gennem en tunnel ned til Storå. Der står vognen nede ved åen til formålet.

Her sejles der videre til Holstebro C/Kvickly.

2 dage

Dag 1 – Start: Yllebjerg hvor der sejles til overnatning ved Tvis kloster/bro.

Dag 2 – I sejler videre hen over Vandkraftsøen igennem byen. Overvej gerne evt. ny proviant ved Kvickly  Vi anbefaler at i spiser frokost ved Frøjkpladsen og tager eftermiddagspausen ved Naur pladsen. – Stoppested: Bur bro.

3 dage

Dag 1 – Start: Nybro pladsen – Overnatning:  Hodsager pladsen.

Dag 2 – Start: Hodsager – Frokost ved Yllebjerg, hvorefter der sejles videre til overnatning ved Tvis kloster/bro.

Dag 3 – I sejler videre hen over Vandkraftsøen, igennem byen Overvej gerne evt. ny proviant ved Kvickly  Vi anbefaler at i spiser frokost ved Frøjkpladsen og tager eftermiddagspausen ved Naur pladsen. – Stoppested: Bur bro.

4 dage

Dag 1 – Start ved Tjørring – Frokostspause ved Asbjerg, Eftermiddagspause ved Nybropladsen – Overnatning ved Hodsagerpladsen i telt.

Dag 2 – I sejler videre til Yllebjerg for frokost – derefter videre til Tvis klosterpladsen, hvor der er mulighed for overnatning i telt eller shelters.

Dag 3 – I sejler videre hen over Vandkraftsøen, for enden af vandkraftsøen køres kanoerne under hovedvejen gennem en tunnel ned til Storå. Der står vognen nede ved åen til formålet. Her sejler i  videre til Holstebro C/Kvickly. Overvej gerne evt. ny proviant ved Kvickly  Vi anbefaler at i spiser frokost ved Frøjkpladsen – Overnatning på Naurpladsen.

Dag 4 – I sejler videre til Bur hvor i spiser frokost – derefter videre til Vemb, hvor turen er slut efter ca. 75 km.

 

Har du brug for vandtæt grej til din tur?  – Sådan sikrer du, at al oppakning ikke bliver gennemblødt.  

 

Se mere om udlevering og aflevering af kanoer her